Publicitate

14 mai 2020

Întreguri poștale - plicuri: Constantin Țurcanu (1854 - 1932) - plutonier major

Ajunsă la cea de a IV-a ediție, Expoziția filatelică „Slavă eroilor neamului” a oferit organizatorilor posibilitatea de a propune realizarea unui număr de opt plicuri cu tematică adecvată, reprezentând aspecte variate din istoria poporului român. Toate plicurile poartă înscrisul „Expoziția filatelică / Slavă eroilor neamului / Muzeul Militar Național / București 19-27 mai 1996”.
Întregul poștal, cod 058/96, îi este dedicat plutonierului major Constantin Țurcanu. Marca fixă, cu valoarea nominală de 150 lei, și semiilustrația plicului prezintă portretul eroului.
Văsluian, Peneș Curcanul (cum a rămas în literatură) s-a umplut de glorie apărând drapelul unității de la Grivița și Plevna în 1877, fiind decorat cu „Steaua României”, „Virtutea militară” și alte înalte decorații militare. La 62 de ani se înrolează voluntar în primul război mondial, luptând la Oituz sub comanda generalului Eremia Grigorescu. Avansat succesiv până la gradul de plutonier major, i se aprobă să rămână în serviciu activ până la sfârșitul vieții.

Iată și câteva francaturi mai deosebite:

 


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate