Publicitate

11 octombrie 2023

Pionierii parașutismului: Jacques Garnerin și Jeanne Labrosse

Franța, 2023.
Parașutiștii sunt soldați specializați în operațiuni militare care implică salturi cu parașuta din aeronave. Acești soldați sunt antrenați să fie capabili să se lanseze din avioane sau elicoptere în zone de luptă sau terenuri greu accesibile pentru a-și îndeplini misiunile.
Ciad, 1983.
Una dintre caracteristicile cheie ale parașutiștilor este abilitatea de a se deplasa rapid în zone inaccesibile cu ajutorul parașutelor. Aceștia sunt adesea utilizați pentru a prelua terenuri sau a executa atacuri surpriză asupra pozițiilor inamice. De asemenea, ei pot fi folosiți pentru a evacua rapid trupele sau civili din zone de luptă sau pentru a furniza ajutor umanitar în zone afectate de dezastre naturale.
Niger, 1966.
Pentru a deveni un parașutist, soldații trebuie să treacă prin pregătire fizică intensivă și să urmeze un antrenament riguros. Aceștia trebuie să fie capabili să-și controleze anxietatea și să fie pregătiți să se lanseze din avioane sau elicoptere la altitudini ridicate. Echipamentul lor include parașute, echipament de protecție, arme și echipament de comunicație.
Reichul german, 1943.
Parașutiștii sunt folosiți în operațiuni militare din întreaga lume, inclusiv în războaiele din Irak și Afganistan, precum și în alte conflicte. Aceștia sunt recunoscuți pentru curajul și determinarea lor, precum și pentru abilitățile lor de luptă și supraviețuire în condiții dificile.
Jacques Garnerin și Jeanne Labrosse sunt doi pionieri ai parașutismului și au contribuit semnificativ la dezvoltarea acestei discipline.
România, 1960.
Jacques Garnerin a fost un inventator și a realizat primul salt cu parașuta dintr-un balon aerostatic în anul 1797, în Franța. El a proiectat și construit propria sa parașută, făcută din mătase și dotată cu o bară centrală pentru a menține forma, precum și cu o deschidere pentru a încetini căderea.
Libia, 1981.
Garnerin a realizat mai multe salturi, inclusiv unul de la o altitudine de peste 2.000 de metri în anul 1802.
Jeanne Labrosse, cunoscută și sub numele de Madame Poitevin, a fost prima femeie parașutistă din lume. Ea a realizat primul său salt cu parașuta dintr-un balon în anul 1799, la vârsta de 42 de ani, la Paris. La fel ca Garnerin, ea a folosit o parașută de mătase și a efectuat mai multe salturi, de la altitudini tot mai mari, fiind considerată o expertă în domeniu.
Jersey, 2014.
Amândoi au avut un rol important în popularizarea parașutismului și în încurajarea altor oameni să încerce această disciplină. Ei au făcut parte dintr-o generație de pionieri ai aviației și parașutismului, care au făcut posibile multe dintre realizările tehnologice din secolul al XX-lea în acest domeniu. Astăzi, parașutismul este o disciplină sportivă populară și un mod de aventură extremă pentru mulți oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate