Publicitate

21 octombrie 2023

Florile deșertului pe timbre

Cactușii sunt plante suculente din familia Cactaceae, care se disting prin caracteristicile lor unice și adaptări la mediul în care cresc. Aceste plante sunt originare din regiunile aride, în special din America de Nord, America de Sud și Mexic, dar au fost răspândite în întreaga lume ca plante ornamentale datorită aspectului lor interesant și a capacității de a supraviețui în condiții de secetă.
Cactușii sunt apreciați în întreaga lume pentru aspectul lor exotic și pentru faptul că sunt ușor de întreținut. Aceste plante pot fi cultivate ca plante de interior sau de exterior și se bucură de o popularitate sporită ca elemente de decor în grădini sau în interiorul locuințelor. Pe lângă utilizarea lor ornamentala, unele specii de cactuși sunt utilizate și în industria alimentară, furnizând fructe cunoscute sub numele de „pitaya” sau „fructul dragonului”.
Pe 19 octombrie 2023, Romfilatelia, în colaborare cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” de la Universitatea din București, a introdus pe piață o serie de timbre poștale intitulată „Cactuși” (LP #2438). Această emisiune filatelică cuprinde patru mărci poștale, un FDC (cu un număr limitat de 181 de exemplare), patru cărți maxime (în total 172 de seturi) și o mapă filatelică (care a fost produsă în 211 de exemplare).
Macheta pentru această emisiune a fost creată de Mihai Criste și se bazează pe fotografii realizate de doamna Elisabeta Popescu. Timbrele au dimensiuni de 36 x 36 mm și prezintă inflorescențe ale următoarelor specii: Chamaecereus silvestrii (2,40 lei), Mammillaria beneckei (3,10 lei), Acanthocalycium spiniflorum (3,50 lei) și Opuntia gosseliniana (22 lei).
Tirajul total al acestei emisiuni a fost de 33.072 de timbre, iar Compania Națională Poșta Română a achiziționat câte 2.800 de timbre din fiecare valoare nominală pentru utilizarea lor în francarea corespondenței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate