Publicitate

05 octombrie 2023

Legenda lui Robin Hood

Legenda lui Robin Hood este una dintre cele mai cunoscute legende din cultura britanică, care a fost transmisă din generație în generație prin diferite surse literare, artistice și orale.
Potrivit legendei, Robin Hood era un bărbat nobil care s-a transformat într-un bandit după ce a fost trădat de un lord local. El și banda lui de proscriși trăiau în pădurea Sherwood, din apropierea orașului Nottingham, și furau de la bogați pentru a ajuta săracii și sărmanii. Robin era un expert în arcul și săgeata și era considerat un luptător curajos și abil.
În timpul domniei regelui Richard Inimă de Leu (1189-1199), Robin Hood a fost recunoscut ca un erou popular și a primit iertarea regală. După moartea lui Richard, Robin Hood a continuat să lupte împotriva nedreptății și a corupției, devenind un simbol al rebeliunii împotriva autorității tiranice.
Poveștile despre Robin Hood au fost adaptate în diverse forme în literatură, teatru, film și televiziune de-a lungul timpului și continuă să fascineze oamenii de toate vârstele și culturile.
Robin Hood este un personaj bine reprezentat și în filatelie. Să ne aducem aminte doar de câteva emisiuni lansate de Grenada (1972, 1982, 2004), Guyana (1999), Dominica (2000), Liechtenstein (2012) sau Alderney (2022). Anul acesta, în data de 13 aprilie 2023, administrația poștală britanică a lansat o nouă serie de 10 timbre pentru corespondența de clasă întâi, cu dimensiuni de 35 x 35 mm, în onoarea sa. Această emisiune a fost însoțită de un FDC, un pachet de prezentare și cărți poștale ilustrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate