Publicitate

27 octombrie 2023

Căutătorul întunericului

Noua Zeelandă, 2023.
Petrelul negru (Procellaria parkinsoni), numit și petrel Parkinson, este o specie de pasăre marină din familia Procellariidae, care este endemică în Noua Zeelandă. Această specie este numită după exploratorul britanic James Parkinson, care a făcut primele observații ale acestei păsări în timpul expediției sale în Pacificul de Sud în 1773.
Cu o lungime de aproximativ 50-60 de centimetri și o anvergură a aripilor de aproximativ 130-150 de centimetri, este considerată o pasăre mare, având un aspect robust, cu un penaj în mare parte gri și alb. Această specie poate zbura pe distanțe mari în căutarea hranei.
Niuafo'ou, 2016.
Procellaria parkinsoni
este o specie amenințată, iar principalul său factor de amenințare este pierderea habitatului de reproducere, care este în principal format din insule mici și stâncoase. De asemenea, specia este vulnerabilă la prădătorii precum pisicile și șobolanii.
Tonga, 2022.
Eforturile de conservare pentru această specie se concentrează pe protejarea habitatului său natural și pe limitarea impactului prădătorilor. În plus, există programe de monitorizare a populațiilor și de cercetare pentru a înțelege mai bine biologia și ecologia acestei specii și pentru a dezvolta măsuri de conservare mai eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate