Publicitate

01 septembrie 2023

Sfinți români ai Ortodoxiei

FDC-ul emisiunii.
Romfilatelia a lansat o nouă serie de mărci poștale sub titlul „Sfinți români ai Ortodoxiei” (LP #2432), care se concentrează pe tematica spiritualității și istoriei Bisericii Ortodoxe Române. Această emisiune a fost introdusă în circulație la data de 1 septembrie 2023, marcând începutul Anului Nou bisericesc.
Această serie de mărci poștale, machetată de George Ursachi, cuprinde 4 mărci poștale diferite, un bloc de 4 timbre dantelate și un plic „prima zi” realizat într-un număr limitat de 181 de exemplare. Sfinții români omagiați în această serie sunt următorii: Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul (pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei), Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu Zugravul (pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei), Sfânta Cuvioasă Teofana Basarab (pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei) și Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica (pe timbrul cu valoarea nominală de 14 lei). Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica este prezent pe plicul „prima zi”.
Tirajul total al acestei emisiuni este de 46.952 de timbre, iar Compania Națională Poșta Română a achiziționat câte 3.200 de mărci poștale din fiecare valoare nominală pentru a le utiliza în francarea corespondenței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate