Publicitate

14 septembrie 2023

Povestea fascinantă a celei mai rapide locomotive cu abur

Laos, 1991 (Mi #1270).
Locomotiva Mallard 4-4-2 este o locomotivă cu abur britanică, construită de către compania LNER (London and North Eastern Railway) în 1938. A fost proiectată să fie folosită pentru servicii rapide de pasageri pe liniile principale din Marea Britanie.
Marea Britanie, 1988 (Mi #1147).
Mallard a devenit faimoasă în 1938, când a stabilit recordul mondial de viteză pentru o locomotivă cu abur, atingând o viteză de 203 km/h (126 mph) pe o porțiune de linie dreaptă de pe East Coast Main Line în apropierea orașului Grantham.
Locomotiva Mallard 4-4-2 este considerată una dintre cele mai iconice locomotive cu abur și este în prezent expusă la National Railway Museum din York, Marea Britanie.
Rwanda, 2013.
Mallard 4-4-2 este prezentă în filatelie prin intermediul unui timbru emis în Marea Britanie în 1988, în cadrul unei serii EUROPA (C.E.P.T.). Acest timbru prezintă o imagine a locomotivei Mallard și a fost emis pentru a ilustra tema transporturilor și comunicațiilor din acel an.
Afganistan, 1998 (Mi #1771).
De asemenea, locomotiva Mallard a fost prezentă și pe alte timbre emise de diferite administrații poștale de-a lungul timpului (chiar și pe mărci ilegale din țări africane precum Rwanda), împreună cu alte locomotive cu abur și alte mijloace de transport.
Există, de asemenea, colecționari de timbre din întreaga lume care adună timbre cu diverse mijloace de transport, inclusiv locomotive, iar Mallard 4-4-2 este una dintre cele mai căutate și apreciate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate