FDC-ul emisiunii (sursa: Romfilatelia). |
Ana Aslan a fost fondatoarea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie din București și a lucrat timp de peste 50 de ani în domeniul îmbătrânirii și al îngrijirii persoanelor în vârstă. Ea a dezvoltat un tratament inovator pentru combaterea efectelor îmbătrânirii, numit Gerovital H3.
Gerovital H3 a fost inițial un preparat injectabil, care conținea substanțe active precum procaina, acidul p-aminobenzoic și acidul glutamic. Tratamentul a fost creat pentru a îmbunătăți circulația sanguină și metabolismul, precum și pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive și starea generală de sănătate.
Gerovital H3 a devenit rapid popular în întreaga lume, fiind promovat ca „elixirul tinereții” și utilizat de mulți oameni în scopul încetinirii procesului de îmbătrânire și menținerii unei stări de sănătate bune. Cu toate acestea, eficacitatea și siguranța tratamentului nu au fost pe deplin dovedite prin studii științifice riguroase, iar astăzi Gerovital H3 nu mai este utilizat în mod obișnuit în practica medicală.
Ana Aslan a fost o personalitate remarcabilă în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă și a lăsat un impact semnificativ asupra medicinii și a societății în general prin cercetările sale și inovațiile medicale.
În data de 3 aprilie 2023, a fost lansată o emisiune comună de mărci poștale între România și Armenia, având ca temă Ana Aslan și „elixirul tinereții” (LP #2411). Timbrul are dimensiunile de 42 x 27 mm și o valoare nominală de 2,90 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame), iar macheta a fost realizată de Romfilatelia, o prezintă pe Ana Aslan la vârsta maturității și însoțită de un buchet simbolic de muguri, care simbolizează conceptul de întinerire permanentă a naturii și medicamentele create de ilustra cercetătoare. De asemenea, un al doilea timbru cu o valoare nominală de 11 lei (contravaloarea unei corespondențe externe neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame) redă portretul Anei Aslan din tinerețe, realizat în ulei de Jean Alexandru Steriadi și selectat de Poșta Armeană. Emisiunea are un tiraj de 18.250 timbre și este însoțită de un FDC, care include 161 de plicuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu