Publicitate

24 ianuarie 2024

Cartea de filatelie: „A.B.C. Filatelic” de Lucian Belcea

Ce înseamnă filatelia și care este importanța sa educativă? Ce tipuri de mărci poștale ar trebui să colecționăm și cum ne putem crea propria colecție filatelică? Acestea sunt întrebări pe care și le pune oricine intenționează să se implice în această activitate. Lucrarea „A.B.C. Filatelic” scrisă de Lucian Bercea, publicată de Editura Tineretului în 1965 și reeditată ulterior de Editura Ion Creangă în 1973 și de Teora în 1993, vine să răspundă exact la aceste întrebări.
Scrisă într-un stil fluent și accesibil, această lucrare se adresează în special începătorilor în filatelie, abordând diferite aspecte ale acestei pasiuni în ordinea naturală a evoluției cunoștințelor filatelice. Aceasta oferă cititorilor o mică incursiune în istoria poștală și filatelică, precum și o serie de cunoștințe filatelice utile. Un spațiu special este dedicat filateliei în țara noastră și timbrelor poștale românești de-a lungul timpului.
De asemenea, nu sunt neglijate aspectele practice ale filateliei, cum ar fi clasificarea mărcilor poștale, schimbul filatelic, îngrijirea și păstrarea colecției, curiozități filatelice, expertiza filatelică, organizarea expozițiilor filatelice și pregătirea exponatelor etc. Textul este ilustrat sugestiv, completând fiecare problemă abordată. În cele două anexe, cei interesați pot găsi o listă cu data apariției mărcilor poștale în anumite țări și o sistematizare tematică a mărcilor poștale românești. Această lucrare poate fi consultată în cadrul întâlnirilor Cercului Filatelic din Baia Mare (în fiecare zi de vineri, de la ora 17) sau poate fi împrumutată pentru lectură și studiu individual în cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate