Publicitate

15 mai 2019

Păuni

Dintr-un comunicat de presă dat publicității pe site-ul Romfilatelia aflăm că vineri, 17 mai 2019, instituția va introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată „Păuni“. Tematica Păuni se înscrie în preferințele colecționarilor de mărci poștale și această nouă emisiune va completa colecțiile lor cu imaginile a patru exemplare deosebite ale speciei.
Păunul de Congo sau Păunul African (Afropavo congensis) este răspândit în pădurile tropicale ale fluviului Congo și este ilustrat pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 1,80 lei. Acest tip de păun are un aspect voluminos.
Păunul verde (Pavo muticus) face parte din familia păunilor (Phasianidae), ordinul Galliformes, fiind originar din India, Sri Lanka, Pakistan, Bhutan, Bangladesh sau Nepal și este reprezentat pe al doilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 5 lei.
Păunul indian (Pavo cristatus) este de o frumusețe legendară, declarată pasărea națională a Indiei, cunoscută în două variante de culori: albastru și alb, subspecia fiind reprezentată pe al treilea și al patrulea timbru ale emisiunii, cu valorile nominale de 8,50 lei și 12 lei.
Aceasta este completată de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre și minicoala de 5 timbre și 1 vignetă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate