Publicitate

07 mai 2019

25 de ani de la inaugurarea Casei Memoriale din Mediaș „Hermann Oberth”

Hermann Julius Oberth (n. 25 iunie 1894, Sibiu - d. 28 decembrie 1989, Nürnberg) a fost unul dintre părinții fondatori ai rachetei și astronauticii. Mama sa a fost fiica lui Friedrich Krasser.
Casa memorială „Hermann Oberth" din Mediaş (str. Hermann Oberth, nr. 23) a fost declarată muzeu în anul 1994 cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naşterea marelui savant Hermann Oberth, pionier al zborurilor interplanetare şi a tehnicii rachetei. Muzeul este structurat pe trei module expoziţionale dedicate lui Conrad Haas, inventatorul primei rachete în trepte cu combustibil, Hermann Oberth, părinte al zborurilor spaţiale şi Dumitru Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.
Muzeul cuprinde o serie de exponate tematice cum ar fi: costumul de antrenament de cosmonauţi, machete ale navetei spaţiale Buran, ale rachetelor V2 sau Saturn V. În sala audio-video se fac proiecţii de filme documentare legate de istoria cuceririi spaţiului cosmic.
Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la inaugurarea Casei Memoriale din Mediaș „Hermann Oberth”, membrii Asociației Filateliștilor din județul Sibiu au realizat o ștampilă aniversară care va fi aplicată complementar pe corespondența expediată luni, 27.05.2019, de la Oficiul Poștal nr. 1 din Mediaș, cod poștal 551200.
Pentru cine are posibilitatea, îl rog să-mi trimită o vedere cu ștampila prezentată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate