La finalul celor 12 luni de așteptare cu nerăbdare pentru partea a doua a trilogiei, fanii au fost recompensați cu lansarea filmului „Stăpânul Inelelor: Cele Două Turnuri” în decembrie 2002. Datorită succesului enorm al primei părți, „Frăția Inelului”, care a primit 13 nominalizări la premiile Oscar, a doua parte a avut o sarcină dificilă de îndeplinit. Cu toate acestea, publicul entuziast a asigurat faptul că filmul nu numai că a fost cel mai profitabil film al anului, ci a fost, la momentul lansării sale, al treilea cel mai profitabil film din toate timpurile.
Filmările principale pentru cele trei filme ale seriei „Stăpânul inelelor” au avut loc în Noua Zeelandă, între 11 octombrie 1999 și 22 decembrie 2000. Munții, râurile, pădurile, câmpurile și câmpiile Noii Zeelande au jucat un rol important, iar decorurile imense de studio au înlocuit mediile mai fantastice necesare pentru a construi lumea Pământului de Mijloc. Weta Digital, creatorul efectelor vizuale pentru trilogie, și-a dublat personalul pentru cerințele uriașe de post-producție prezentate de „Cele două turnuri”, cu provocări care includ o scenă de luptă la scară largă și redarea digitală a unui personaj vorbitor.
Mii de neozeelandezi obișnuiți au contribuit la realizarea acestui film - de la un stadion plin cu spectatori de cricket înregistrând un strigăt de război Uruk-hai, până la călăreți locali care și-au adus caii în calitate de figuranți în câmpiile Rohanului. Majoritatea neozeelandezilor vor recunoaște cel puțin un loc ca fiind al lor, fie că este vorba despre o zonă preferată de plimbare din apropierea casei lor sau despre o destinație de vacanță în familie. „Cele Două Turnuri” face parte dintr-o moștenire mai mare lăsată de trilogie, care le-a oferit numeroși neozeelandezi experiențe unice, amintiri de prețuit și povești de spus pentru generațiile viitoare.
În data de 7 septembrie 2022, administrația poștală a Noii Zeelande a lansat o emisiune filatelică specială, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la lansare, compusă din șase mărci poștale, colițe și pachete de prezentare. Timbrele au valorile nominale de 1,70$ (2 modele), 3,00$, 3,80$, 4,30$ și 4,50$, iar machetele au fost realizate de Sacha Lees.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu