Publicitate

29 septembrie 2022

Șeriful „Black Cat” pe mărcile poștale chinezești

Mereu m-au fermecat timbrele care reproduc imagini din povești și basme, precum și cele cu personajele din desenele animate. Pe 3 septembrie 2022, Republica Populară Chineză a dedicat cinci timbre unui protagonist al poveștilor pentru copii, renumitul „Sheriff Black Cat”. Imaginile alese sunt poate puțin înfricoșătoare, dar sunt elocvente.
Șeriful „Black Cat” este în centrul primei serii de animație științifică realizate în China. A fost adaptat în 1984 de studioul de film de arte plastice din Shanghai, pe baza poveștii cu același nume scrisă de Zhu Zhixiang. Sunt cinci episoade regizate de Dai Tielang, Fan Madi și Xiong Nanqing care povestesc despre această pisică neagră ca avocat, întreprinzător, curajos și fascinant, care a ajutat poliția să facă față unor situații care ar fi pus în pericol siguranța pădurii, făcând ca toate animalele să trăiască în liniște.
Se pare că saga este foarte populară în rândul copiilor, chiar și la noi, și reprezintă o amintire frumoasă pentru cei care au văzut serialul de animație în anii 1980 și 1990. Pe lângă aprofundarea în știința animalelor, el a reprezentat un număr mare de echipamente tehnologice. Este distractiv dar în același timp stimulează imaginația celor mici, lărgește orizonturile și explorează ideile înaintea timpului lor în materie de ideologie, artă și explorare comercială.
Timbrele, proiectate de Shang Ying, ilustrează arestarea șoarecilor și a vulturului malefic (pe cele două mărci cu valoarea nominală de 80 de yuani), apărarea patriei, lupta cot la cot, marea victorie (pe timbrele cu valoarea nominală de 1.20).


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate