Publicitate

02 septembrie 2022

100 de ani de activitate filatelică organizată clujeană

ASOCIAȚIA FILATELIȘTILOR DIN JUDEȚUL CLUJ, sub patronajul Federației Filatelice Române, organizează în perioada 26-31 octombrie 2022 Expoziția Filatelică Națională cu participare internațională dedicată împlinirii a 100 de ani de activitate filatelică organizată clujeană.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 28 octombrie 2022, ora 18, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca.
Cu prilejul Expoziției va avea loc Târgul Colecționarilor, în data de 29.10.2022 la sediul Asociației, Piața Avram Iancul nr. 8 Cluj-Napoca.
La expoziție participă colecțiile membrilor maturi sau din clasa de tineret ai asociațiilor, societăților, cluburilor sau grupărilor filatelice afiliate la Federația Filatelică Română.
Clasa de competiție va reuni colecții aparținând urmatoarelor specializari: a. Filatelie tradiționala; b. Istorie poștală (inclusiv marcofilie); c. Filatelie tematică; d. Intreguri poștale; e. Aerofilatelie; f. Astrofilatelie; g. Open; h. Timbre fiscale; i. Maximafilie; j. Literatură filatelică; k. Un panou și l. Cartofilie.
Înscrierea pentru participarea la Expoziție se va solicita printr-o cerere-tip care trebuie să ajungă la Comitetul de Organizare până la data de 20 septembrie 2022. Nu este limitat numărul de exponate cu care poate participa același expozant, dacă acestea corespund criteriilor de participare la expoziție.
Colecțiile admise la Expoziție trebuie să ajungă la Comitetul de Organizare până la data de 20 octombrie 2022.
Colecțiile vor cuprinde 5 - 8 fețe de panou, a câte 16 foi de expunere (format A4 – 210 x 297 mm), cu excepția clasei „un panou”. Colecțiile trebuie sa fie proprietatea exclusivă și integrală a expozantului, nefiind admise exponate colective sau care să includă piese împrumutate.
Foile de expunere trebuie protejate cu folii transparente și grupate pe panouri. Fiecare foaie de expunere trebuie să aibă pe verso numărul de ordine și numele expozantului. Colecțiile vor fi însoțite de un inventar în trei exemplare al pieselor de pe fiecare foaie de expunere.
La clasa de literatură filatelică, participante în cadrul secțiunii „LIBRAFILA” ediția a VI-a, se admit lucrări filatelice aparute în anii 2017-2022; din fiecare trebuie transmise Comitetului de Organizare câte un exemplar, care va rămâne în biblioteca Asociației Filateliștilor din Județul Cluj.
Publicațiile periodice se vor expune în volume complete sau pe ani. Articolele publicate trebuie prezentate în copiii reunite sub forma de culegere. Edițiile revizuite sunt considerate publicații noi.
Participarea la expoziție este gratuită.
Întreaga corespondență referitoare la această Expoziție se va trimite pe adresa: Asociația Filateliștilor din Cluj, Piața Avram Iancu nr 8, Cluj-Napoca, sau pe E-mail: mircea.muresan@mdaglobal.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate