Publicitate

12 septembrie 2022

Deteriorarea naturii

Lois Weinberger s-a născut în Stams, Tirol, la 24 septembrie 1947 și a murit la Viena pe 21 aprilie 2020. Prin opera sa a modelat dezbaterea despre artă și natură de la începutul anilor nouăzeci și până în prezent.
În 1970 a început să creeze lucrări etnopoetice, folosind o abordare artistică pentru a explora natura și civilizația. A creat o rețea poetico-politică care s-a concentrat pe zone marginale și a pus sub semnul întrebării ierarhiile. Printre numeroasele expoziții din întreaga lume, a participat la Bienala de la Veneția.
O lucrare din 1995, intitulată „Onopordon acanthium (ciulinul comun)”, apare pe timbrul cu valoarea nominală de 0,85 euro care a fost pus în circulație la data de 6 iulie 2022 de către poșta austriacă. Marca poștală, machetată de Regina Simon, propune un desen în creion pe hârtie care arată planta menționată în titlu îndoitătă și cu tulpina și frunzele frânte, aspecte care sugerează că natura a fost deteriorată. De-a lungul vieții, artistul austriac a studiat interacțiunea omului cu natura și fenomenul prin care ființele umane o pot privi în timp ce fac parte din ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate