Publicitate

22 noiembrie 2021

Expoziția Filatelică Națională „Canis”

Plic ocazional realizat de
Asociația Filateliștilor din Maramureș
cu prilejul expoziției canine EXPOCANIS
care a avut loc în Baia Mare pe data de 30 iunie 1991.

În primii ani de după Unire, Timișoara a reprezentat un puternic centru care a polarizat și impulsionat dezvoltarea activității în multe direcții și pe multe paliere. Hobbiurile, sportul, partea de calitate a vieții  și-au găsit și ele domeniul de aplicare...  Fotbalul din acea perioadă era dominat de echipele timișorene, filatelia, pleca dinspre Timișoara, sportul canin, s-a organizat pornind tot de aici. După ce în anul 1922 s-a înființat „Societatea Cȃinilor de Poliție pentru Romȃnia” pe 6 mai 1923, la Luna Parc, a avut loc prima expoziție la care au fost expuși 36 de cȃini ciobănești, expoziție care a avut un succes uriaș. Un an mai apoi, la expoziția din 1924 au participat 76 de cȃini, iar în acel an s-a desfășurat și un curs de dresaj la
care au participat 30 de cȃini. Societatea din Timișoara a invitat în anul 1931 un arbitru de peste hotare,  pentru ca în 1936, la aniversarea a 14 ani de existență să organizeze prima expoziție internațională. Acum, la anivesarea centenară, Asociațiile Chinologice și Filatelice, organizeză împreună Prima Expoziție  Filatelică Națională „Canis”. 

Expoziţia este organizată de: Federaţia Filatelică Română prin Asociaţia Filatelică Timişoara în colaborare cu Asociația Chinologică Romȃnă a județului Timiș, Asociația Chinologică Romȃnă, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnică Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş şi se desfăşoară în perioada 6- 8 mai 2022. Participarea este deschisă tuturor filateliştilor români şi străini cu exponate tematice de faună și floră, cu accent pe exponate cu tematica „Cȃini”. Regulamentul expoziției poate fi consultat aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate