Publicitate

03 noiembrie 2021

100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”

Pentru a marca un secol de existență a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, instituție de interes strategic în domeniul asigurării stării de sănătate, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 5 noiembrie 2021, emisiunea de mărci poștale 100 de ani, Institutul „Cantacuzino” (LP #2344).
Emisiunea, machetată de către George Ursachi, este alcătuită dintr-un timbru (48 x 33 mm) cu valoarea nominală de 9 lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare internaționale cu greutatea de până în 50 de grame), pe care este redat portretul profesorului Ion Cantacuzino, un aspect al muncii sale, un microscop și un detaliu al fațadei clădirii Institutului Cantacuzino.
Emisiunea este completată de un plic prima zi (227 exemplare), care conține timbrul și o vignetă în care sunt ilustrați Regina Maria a României, alături de profesorul Ion Cantacuzino și Generalul Henri Berthelot, în timpul unei vizite la un spital, în anul Marii Uniri, 1918. Ilustrația tematică a plicului prima zi prezintă în facsimil Decretul semnat de Regele Ferdinand I la 1 aprilie 1921, prin care se înființa Institutul de Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate