Publicitate

08 iulie 2020

Cărți și timbre: Cinci săptămâni în balon

Cinci săptămâni în balon (în franceză Cinq semaines en ballon) este un roman scris de Jules Verne în 1863. El a fost publicat în format in-18 pe 31 ianuarie 1863, iar ediție mare in-8 (octavo) a fost pusă în vânzare pe 5 decembrie 1865.
Acesta este unul dintre primele romane ale lui Jules Verne și conține germenii „ingredientelor” operei viitoare, amestecând cu îndemânare intriga fecundă cu aventurile, întorsăturile de situație și descrierile tehnice, geografice și istorice. Cartea oferă o prezentare bună a explorărilor continentului african, incomplet cunoscut de către europeni la acea dată, dar străbătut de exploratorii care voiau să îi descopere secretele.
Succesul cărții este rapid, aducându-i lui Jules Verne liniștea financiară și un contract cu editura lui Jules Hetzel, care avea să publice multe dintre operele sale în următorii ani. 
Marca poștală care face trimitere la romanul vernian de astăzi a fost emisă în anul 1955 de către statul Moncao și are valoarea nominală de 1 franc (Scott #340). 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate