Publicitate

24 iulie 2019

Cartea sub lupă: „Mihai Eminescu în filatelia și cartofilia universală”

Periodic mi-am propus să vă prezint câte o carte care merită să facă parte din biblioteca fiecăruia dintre noi. De aceea astăzi inaugurez această rubrică, Cartea sub lupă, în care vă propun câte o lucrare care ar putea ocupa un loc de cinste printre rafturile fiecărui colecționar.
Cartea „Mihai Eminescu în filatelia și cartofilia universală” face parte din categoria Litere Filologie și este scrisă de Constantin Gh. Ciobanu și Maria Godorozea și este un adevărat catalog enciclopedic având 120 de pagini care se citesc cu „sufletul la gură”. Cartea a fost publicată în 2010 la editura ȘTIINȚA și are dimensiunile de 210 x 210 mm.
Catalogul filatelic cu subiect eminescian este o sursă care concentrează toată informația poștal-filatelică ce reflectă viața și activitatea Poetului. Întregul set de piese poștale (mărci, întreguri și ștampile ocazionale speciale) – un valoros patrimoniu filatelic – este sistematizat pe capitole, așa cum prevede filatelia, și include maximum de date și informații existente până la data publicării.
Sper că răsfoind filele cuprinse între copertele ediției de față vor avea satisfacție de ordin moral-spiritual nu doar colecționarii pentru care Catalogul se vrea un instrument de lucru, ci toți acei, pentru care EMINESCU este un nume sfânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate