Publicitate

05 martie 2024

Ziua Internaţională a Florii de Colţ

Floarea de colț, cunocută și sub numele de Edelweiss, (numele științific Leontopodium alpinum) este o plantă perenă care crește în zonele alpine ale Europei și Asiei. Este o plantă iconică a munților și este cunoscută pentru frumusețea sa, fiind adesea utilizată în scopuri decorative și simbolice.
Floarea de colț are frunze argintii, flori albe și petale pufoase, care apar în timpul verii și oferă contrast frumos cu roca și zăpada din munți. Este o plantă robustă și adaptabilă, capabilă să supraviețuiască în condiții dure, cum ar fi solurile sărace și temperaturile scăzute.
Din punct de vedere cultural, edelweiss-ul a devenit un simbol al muntelui și al iubirii și devotamentului în multe culturi. A fost, de asemenea, utilizat în mod tradițional ca remediu pentru o serie de afecțiuni, cum ar fi durerile de cap și rănile.
Edelweiss-ul este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că a fost inclus în melodia „Edelweiss” din filmul „Sunetul muzicii”. De aceea, în data 5 martie este sărbătorită floarea-de-colț, deoarece cuvântul „edelweiss” a fost descoperit pentru prima dată în scris pe 5 martie 1784, într-un studiu realizat de naturalistul austriac Karl von Moll.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate