Publicitate

24 august 2022

Visul ucrainean a prins viață în mâinile unei fetițe de 11 ani

Cel mai mare avion din lume, Antonov „225 Mriya”, distrus de ruși chiar în primele zile ale conflictului, apare pe timbrul poștal emis pe 28 iunie 2022 de către administrația poștală a Ucrainei.
La bază a avut loc un concurs organizat pentru copii anul trecut pe tema „Ce este Ucraina pentru mine?”. Atacul rusesc aproape a spulberat și această inițiativă.
Dar în spate munca a continuat: Sofiyka Kravchuk, în vârstă de 11 ani, a câștigat confruntarea cu un subiect retrospectiv care s-a dovedit a fi potrivit pentru contextul războiului. Înfățișează ceea ce a fost cel mai mare avion din lume, Antonov „225 Mriya” – adică „Vis” – distrus la începutul conflictului. Și „vis ucrainean” este numele emisiunii care are valoarea nominală „U” (la ghisee se vindea cu 12.00 grivne la data lansării), o emisiune filatelică foarte specială pentru ucrainieni. Ea personifică invincibilitatea ucraineană. Rușii au reușit să distrugă cel mai mare avion din lume, creat de acest popor. Dar ei nu vor putea să ne distrugă adevăratul vis și dorința de libertate.
Timbrul are dimensiunea de 33 x 30 mm și a fost tipărit în 3.000.000 exemplare paginate în coli (88 x 110 mm) de șase mărci poștale (2 x 3).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate