Publicitate

13 august 2022

Cea mai înaltă cascadă din lume

O cascadă poate să fie definită ca locul sau zona în care se varsă abrupt și aproape vertical o apă curgătoare. Acestea reprezintă întreruperi semnificative ale cursului natural al unui râu.
Cea mai înaltă cascadă din lume se găsește în sud-estul Venezuelei, America de Sud fiind situată la o altitudine de 1.283 m, având o înălțime de 979 m cu două căderi de apă, din care cea mai înaltă cădere măsoară 807 m. Băștinașii au numit-o Kerekupai-Merú, care înseamnă „Săritura cea mai adâncă”. Cascada este situată în Parcul Național Canaima și, din cauza junglei dense care o înconjoară, este cel mai bine văzută din aer.
Cascada, zărită pentru prima dată de străini în anii 1930, poartă numele lui James Angel, un aventurier american care s-a prăbușit cu avionul în zonă, undeva prin 1937. La finalul lui 2009, președintele Hugo Chavez a declarat că ar trebui ca pentru cascadă să se folosească denumirea de Kerekupai-Merú, nume indigen, indică Britannica.
Cascada Angel apare pe câteva mărci poștale emise de Venezuela (emisiuni din 1964, 2000 și 2003) și Canouan (2015). Tematica cascadelor (cu reprezentări ale căderilor din lumea întreagă) are o prezență însă mult mai mare în filatelia mondială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate