Publicitate

25 martie 2021

Să ne cunoaștem țara: Săveni

Săveni (în maghiară Szövén) este un oraș în județul Botoșani, Moldova, România, format din localitatea componentă Săveni (reședința), și din satele Bodeasa, Bozieni, Chișcăreni, Petricani și Sat Nou.
Localitatea Săveni este atestată ca sat, într-un document datând din 11 aprilie 1546 din vremea lui Petru Rareș. În anul 1818, prin hrisovul domnesc al lui Scarlat Callimachi, localitatea primește drept de târg, cu 12 iarmaroace anual.
Târgul Săvenilor a fost centrul Plasei Bașeu, iar din 1950 a fost comună centru de raion. În anul 1968 a fost declarat oraș. 


În vederea (159 x 105 mm, Editor Telmond XS 302) primită astăzi (25.03.2021) de la Roxana Matfeev căreia îi mulțumesc, care a plecat din oficiul de tranzit Botoșani la data de 15 martie, pot fi observate, într-un colaj fotografic câteva instituții reprezentative ale localității: Biserica Sf. Gheorghe, Judecătoria, Oficiul Poștal și Primăria. Păcat că ștampila OPRM Botoșani, îmbâcsită, a măcelărit bietul stârc galben aflat pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei (RO #2314_1) provenit din emisiunea „Delta Moldovei” (LP #2314). Recomandăm celor de la Poștă să nu mai aplice ștampila peste întreaga marcă și să oblitereze corespondența filatelic, acoperind doar un colț al timbrului, astfel încât destinatarul să se poată bucura de frumusețea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate