Publicitate

27 ianuarie 2018

Mircea cel Bătrân, 600 de ani de la moarte

Dintr-un comunicat de presă primit de la Romfilatelia vineri, 26 ianuarie 2018, aflăm că săptămâna viitoare, pe miercuri, 31 ianuarie 2018, societatea îl omagiază pe marele voievod al Ţării Româneşti, introducând în circulaţie emisiunea de mărci poștale „Mircea cel Bătrân, 600 de ani de la moarte”. Emisiunea va fi compusă dintr-un timbru cu valoarea nominală de 8 lei care ilustrată statuia lui Mircea cel Bătrân aflată în patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române, operă aparținând sculptorului Paul Vasilescu (1936-2012), un artist care s-a remarcat prin lucrările sale de artă monumentală și portretistică, și o coliță dantelată cu valoarea nominală de 16 lei care reproduce o frescă de la Biserica Brădetu (jud. Argeș), ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, pe care voievodul apare pictat alături de soția sa, doamna Mara.
Emisiunea de mărci poștale este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre+1 vinietă și colița dantelată.
Emisiunea a fost realizată cu sprijinul documentar acordat de Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Muzeului Național al Literaturii Române, Primăriei municipiului Piteşti şi Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, precum și fotografului Lucian Tudose.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate