Publicitate

12 ianuarie 2018

8 ani de la cutremurul din Haiti

Cutremurul din Haiti (2010) s-a produs la data de 12 ianuarie 2010, la ora locală 16:53. Este vorba de un grav cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului s-a aflat în imediata apropiere de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat chiar în centrul capitalei, unde imediat au fost date dispărute mii de persoane.
Și înainte de cutremur, infrastructura statului Haiti (străzile, aprovizionarea cu apă, alimente și medicamente, canalizarea, locuințele, poliția, întreprinderile și locurile de muncă ș.a.m.d.) era precară, majoritatea localnicilor trăind la limita sărăciei; dar acum, după catastrofă, și puținul cât exista a fost distrus aproape în întregime. După marele cutremur au mai avut loc cel puțin 52 de replici, masurând până la 4,5 grade Richter. 250.000 de rezidențe și 30.000 de clădiri comerciale s-au prabușit sau au fost grav avariate.
SUA precum și numeroase alte state și organizații de pe tot globul acordă ajutoare masive pentru ca Haiti să poată depăși tragedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu