Publicitate

19 noiembrie 2022

Drapelul național al Finlandei

Este cunoscută mândria Finlandei de a emite periodic mărci poștale care să reproducă drapelul național. Pentru pasionații acestei tematici s-ar putea realiza cu ușurință un frumos exponat.
Astăzi am avut plăcerea de a găsi în căsuța mea poștală o superbă vedere francată cu emisiunea dedicată drapelului național al finlandei emisă în anul 2020. Vederea mi-a fost trimisă de Tiina (mulțumiri încă odată) în data de 9 noiembrie 2022 din Lappeenranta (o mică localitate care măsoară 758 km² și are aproximativ 72 de mii de locuitori) și a ajuns în Baia Mare pe data de 19 noiembrie 2022.
Dar să revenim la marca noastră poștală. Se pare că timbrul cu steagul finlandez a fost realizat în urma unui concurs de design care a fost câștigat de Ville Tietäväinen. El a conceput o marcă poștală care folosește ca punct de plecare peisajul național finlandez. În imaginea timbrului, jumătate din steagul finlandez este reflectată pe suprafața unui lac nemișcat, formând o cruce albastră. Emisiunea filatelică a fost pusă în circulație pe data de 6 mai 2020 într-un tiraj de 3.000.000 de exemplare paginate în minicoli (300.000 exemplare) de câte 10 mărci pentru corespondență internă (valoare de 1,60 € în ziua emiterii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate