Publicitate

02 iulie 2022

Troli și nimfe

După o lungă pauză în ceea ce privește prezentarea emisiunilor Europa 2022, vă propun atenției emiunea lansată de către Norvegia. Cele două timbre înfățișează fiecare câte o creatură mitică, deși sunt destul de îndepărtate în ceea ce privește reprezentarea lor în folclorul autohton. Prima marcă poștală înfățișează un trol masiv într-o regiune muntoasă a Norvegiei. Se spune că trolii trăiesc în părțile nelocuite ale țării și nu sunt prietenoși cu oamenii, dacă s-ar întâlni cu ei. Trolii pot fi observați doar noaptea, deoarece razele soarelui reprezintă o condamnare la moarte pentru un trol - pur și simplu se transformă în piatră.
A doua marcă poștală o înfățișează pe Huldra, care este o nimfă de pădure. Nimfele pădurii sunt descrise ca femei frumoase, cu înfățișări care pot atrage bărbații în pădure. Deși par oameni, au trăsături specifice, precum coada, care îi desconspiră.
Timbrele au valorile nominale specifice expedierii unei corespondențe de până în 20 de grame oriunde în Europa și pot fi achiziționate de la Nordfrim și în carnete de câte 5 mărci autoadezive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate