Publicitate

27 februarie 2018

Concluzii poștalo-filatelice la final de februarie 2018

Odată cu punerea în circulație a emisiunii poștale Corul Madrigal, 55 de ani, Romfilatelia și-a încheiat planul editorial propus pentru luna februarie a acestui an. Poșta Română a primit în această lună (februarie 2018) 56.600 timbre, din patru emisiuni filatelice, sub forma a cinci valoari nominale. Valoarea nominală care conduce detașat este cea de 8 lei care se regăsește pe trei din cele patru emisiuni puse în circulație. Acestea însumează 16.800 timbre. Tot în această lună către Poșta Română s-au tipărit și 600 de colițe, cu valori nominale de 15 lei și 31 lei (câte 300 de bucăți din fiecare).


De la începutul anului și până în prezent, Poșta Română a primit 122.800 timbre, după cum reiese și din tabelul de mai sus (click pentru mărire), sub forma a 21 de valori nominale. Ceea ce pare surprinzător este faptul că în acest an nu s-a tipărit încă nici un timbru cu valoarea nominală de 1,30 lei (tarif standard neprioritar pentru o scrisoare internă până în 20 de grame), iar din cele 8000 de timbre cu valoarea nominală de 3.50 lei (tarif standard neprioritar pentru o scrisoare externă până în 20 de grame) nu s-a văzut nici o bucată la oficiile poștale din provincie. Ba mai mult, sunt ecouri în continuare că la multe oficii poștale din țară, oficiantele îți bagă pe gât timbre de 4 lei pentru francarea unei vederi simple externe pe motiv că nu au timbre de 3,50 lei. 
Cele mai multe timbre emise până în prezent (5 modele diferite) au valoarea nominală de 8 lei. În luna martie ne așteptăm la nu mai puțin de patru emisiuni poștale din care poate cel cu Sfintele Paşti 2018 va aduce vre-un nominal de 1,30 lei care se va regăsi la toate oficiile poșate. Până atunci vom trăi și vom vedea!
P.S. Am observat că emisiunea poștală Patrimoniul artistic al Panteonului Bellu inclusă la începutul anului în planul editorial a fost retrasă. Care or fi motivele?!

3 comentarii:

  1. Aveți dreptate. Poate emisiunea de Sf. Paște să conțină un timbru de 1,30 lei. Dar negustorul de timbre / Romfilatelia este imprevizibilă și ne poate face surprize. De cele mai multe ori-neplăcute!
    Felicitări pentru postările zilnice și foarte interesante!
    Alex. Mateescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Negustorul de timbre este imprevizibil. Romf...- imprevizibilă.
    A. Mateescu

    RăspundețiȘtergere

Publicitate

Persoane interesate