Publicitate

19 iunie 2020

Planul editorial al Romfilatelia pentru a doua parte a anului 2020

În speranța că lucrurile încep să intre în normalitate, pe site-ul Romfilatelia am regăsit astăzi planul editorial incluzând și partea a II-a a previziunilor pentru anul în curs. După cum probabil vă reamintiți acesta dispăruse cu ceva vreme în urmă, reapărând lunar câte o informare cu modifările suferite. Îl public alăturat ca mărturie că pe viitor este posibil să devină istorie și/sau o parte dintre emisiuni să nu mai vadă lumina tiparului. Analizând, comparativ cu varinata propusă la începutul anului, constatăm că există câteva diferențe.
Pentru luna Iulie rămân în continuare tot patru emisiuni, însă Animale tip leopard, programată inițial pentru luna mai, va lua locul emisiunii Cavaleria Română care se pare că a fost anulată. Emisiunile Ziua Mărcii Poștale Românești. Steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei și Uniformele regalității românești (II) au fost comasate într-una singură Ziua Mărcii Poștale. Uniformele regalității românești (II), renunțându-se la steagurile de luptă. Emisunile Teatrul Național din Iași, 180 de ani și Ludwig van Beethoven, 250 de ani de la naștere iau locul emisiunii Jocurile Olimpice, Tokyo 2020 care este, de asemenea, anulată. 
Luna August rămâne tot cu patru emisiuni dar conținutul este cu totul altul. Din cele preconizate inițial rămânem doar cu Orhidee, pe când Delta Dunării. Lebede este amânată pentru luna Septembrie. Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gen. Dr. Aviator Victor Atanasiu”, 100 de ani de la înființare și Evenimente culturale dispar cu desăvârșire. Le iau locul Cucuvele și Flori protejate din România (planificate inițial pentru luna Octombrie), precum și Cameleoni (care ar fi trebuit să apară în Decembrie).
Și configurația emisiunilor din luna Septembrie a suferit modificări, din varianta inițială păstrându-se doar una: Uniformele regalității românești (III). De asemenea și numărul emisiunilor care vor fi lansate a fost modificat: dacă inițial au fost trei acuma ne așteptăm la patru. Pescăruși a fost amânată pentru luna Noiembrie iar Balkanfila 2020 a dispărut din peisaj. Așteptăm să apară Delta Dunării. Lebede (reprogramate din August), Rafael Sanzio, 500 de ani de la trecerea în neființă și Port popular de nuntă (II) - ambele emisiuni noi.
Și în luna Octombrie avem cu o emisiune în plus față de ce știam la începutul anului. Rămâne cum s-a stabilit doar Emisiune comună România - Republica Moldova. Viticultură. Luna aceasta sunt așteptate emisiuni noi, precum: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, 160 de ani, Colecții românești. Cutiuțe muzicale și Tratatele de Pace de la Paris, 1919-1920.
Noiembrie aduce o singură modificare în planul editorial: emisiunea Instituția Notarului Public, 25 de ani de la înființare este anulată, iar în locul ei vine emisiunea Pescăruși (programată inițial pentru luna Septembrie).
Pentru luna Decembrie două dintre emisiunile planificate la începutul anului și-au făcut deja reconfigurarea în varianta curentă a planului editorial. Rămâne pe baricade emisiunea Nuduri în pictura românească (II) la care se adaugă noutățile: Flori de iarnă și La multi ani!.
Acum nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem dacă se va păstra această structură până la sfârșitul anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate