Publicitate

29 iunie 2020

Întreg poștal - plicuri: Marcel Guguianu

În anul 1922, se naşte Marcel Guguianu, cel care a fost cunoscut ca sculptor de talie internațională, filantrop, publicist, membru UAP.
A urmat cursurile unei școli primare din Bârlad și o parte a celor secundare pe care le termină în Galați. În continuare a frecventat cursurile și lucrările Școlii de belle arte din București (1941 – 1945), la clasa lui Corneliu Medrea. A funcționat ca profesor de desen și caligrafie la școlile din Bârlad: Liceul „Gh. Roșca Codreanu”, „Liceul Comercial de băieți”, „Liceul Industrial de băieți” și ca tehnician proiectant la Întreprinderea „Constructorul” din Bârlad. Între 1954 – 1956 a lucrat la Iași, ocupându-se cu restaurarea unor monumente istorice din Iași și din Bârlad.
Marcel Guguianu a lăsat în urmă un număr impresionant de lucrări de sculptură monumentală, ansambluri statuare, busturi de bronz și marmură ale unor scriitori, poeți, savanți, actori, amplasate în parcuri, grădini publice, instituții, teatre și muzee, în orașe din România și din străinătate.
Pentru întreaga activitate și în semn de recunoștință a talentului său, în anul 2011 Romfilatelia i-a dedicat acestuia un întreg poștal (cod 03(?)/2011) cu marcă fixă cu valoarea nominală de 1 leu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate