Publicitate

15 noiembrie 2019

145 de ani de la nașterea zoologului danez August Krogh

Schack August Steenberg Krogh (n. 15 noiembrie 1874, Grenaa, Danemarca – d. 13 septembrie 1949, Copenhaga, Danemarca) a fost medic și zoolog danez, cunoscut pentru anumite descoperiri în domeniul fiziologiei și mai ales pentru formularea principiului lui Krogh.
Tatăl său, Viggo Krogh, a fost fabricant de bere, constructor naval și editor de ziare, iar mama, Marie Drechmann, era de etnie romă.
Încă din tinerețe, August Krogh era interesat de științele naturii și efectua diverse experimente cu plante și animale. Acest interes a fost stimulat și de zoologul William Sörensen, care i-a prezentat diverse experimente din domeniul fiziologiei.
În 1893, în loc să urmeze o carieră în domeniul naval (cum dorea tatăl său), după încheierea studiilor la gimnaziul de la Aarhus, începe să studieze medicina la Universitatea din Copenhaga. La scurt timp, se reorientează către zoologie și aceasta influențat de profesorul William Sörensen. Acesta îi recomandă să urmeze cursurile medicului Christian Bohr (tată celebrului fizician Niels Bohr), expert în fiziologia respirației și a circulației. În 1897, Krogh începe să lucreze în laboratorul lui Bohr, iar după ce își obține masteratul în știință în 1899, devine asistentul acestui mare medic. 
(Sursa: Wikipedia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate