Publicitate

11 iunie 2019

Flori melifere

Astăzi, marți, 11 iunie 2019, Romfilatelia vine în întâmpinarea pasionaţilor de floră prin introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poștale „Flori melifere” (LP #2243).
Flora meliferă reprezintă totalitatea plantelor melifere din raza de zbor a albinelor, apicultura având ca obiectiv cunoașterea albinelor și realizarea unor producții cât mai mari și mai diversificate de miere, fiind cunoscută relația simbiotică dintre activitatea albinelor și reproducerea plantelor.
În flora României există specii de plante melifere care se remarcă printr-o producție de miere ridicată, dar și prin aspectul lor deosebit de încântător, în cadrul acestei emisiunii fiind ilustrate cele mai apreciate flori melifere aparținând teiului argintiu, salcâmului, florii-soarelui, rapiței și mărului.
Teiul argintiu (Tilia tomentosa) este un arbore foios, ale cărui flori sunt reprezentate pe timbrul cu valoarea nominală de 1,90 lei (corespondenţă internă neprioritara cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 g).
Salcâmul (Robinia pseudoacacia) este un arbore foios, ale cărui flori sunt ilustrate pe timbrul cu valoarea nominală de 2,80 lei (corespondenţă internă prioritara cu greutatea până la 50 g).
Floarea-soarelui (Helianthus annuus) este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei (corespondenţă internațională neprioritara cu greutatea până la 50 g).
Rapița (Brassica rapa subsp. oleifera) este reprodusă grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei (corespondenţă internațională prioritara cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 g).
Mărul (Malus domestica), ale cărui flori sunt ilustrate pe timbrul cu valoarea nominală de 12 lei (tariful recomandat al unei corespondențe internaționale prioritare), este un arbore ce face parte din familia Rosaceae, fiind cultivat pe glob în peste 10.000 de soiuri. Mărul poate avea o longevitate de până la 150 de ani, în funcție de portaltoi.
Emisiunea este machetată de George Ursachi și este completată de 2 FDC-uri (457 de seturi) și un album filatelic (LP #2243a).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate