Publicitate

07 ianuarie 2019

55 de ani de la nașterea actorului american Nicolas Cage

Timbru emis de Republica Coasta de Fildeș în 2009
Nicolas Cage (n. 7 ianuarie 1964, Long Beach, California, SUA) este pseudonimul lui Nicolas Kim Coppola, un actor american, laureat al Premiului Academiei Americane de Film în 1996 pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul său din filmul Leaving Las Vegas. Și-a început cariera în televiziune în anul 1981.
În total a jucat în peste 60 de filme inclusiv Face/Off (1997), Ghost Rider (2007) și Knowing (2009). A fost căsătorit de 3 ori Patricia Arquette, Lisa Marie Presley și Alice Kim Cage cu care este încă însurat; și are 2 copii: Weston Coppola Cage și Kal-El Coppola Cage.
Nicolas Cage s-a născut în Long Beach, California. Tatăl său, August Coppola, a fost profesor de literatură iar mama sa, Joy Vogelsang, este dansatoare și coreograf; ei au divorțat în 1976. Mama sa era de origine germană iar tatăl său de origine italiană. Cage este nepotul regizorului Francis Ford Coppola și este văr cu regizorii Roman Coppola și Sofia Coppola. Are doi frați, unul dintre ei fiind regizorul Christopher Coppola și celălalt Marc „The Cope“ Coppola, o personalitate radio în New York. A urmat studiile la liceul din Berverly Hills urmând să meargă la Școala de Teatru, Film și Televiziune de la UCLA. Prima piesă de teatru în care a jucat a fost Golden Boy. Îl consideră pe James Dean drept principala sursă de inspirație pentru propria sa carieră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate