Publicitate

29 martie 2018

Colecții româneșt: Platouri / Suporturi (I)

Romfilatelia continuă seria emisiunilor de mărci poștale Colecții românești, de această dată cu tematica Platouri / Suporturi (I). Emisiunea (click pe poză pentru mărire), pusă în circulație astăzi, 29 martie 2018, este alcătuită din șase timbre și o coliță nedantelată, pe care sunt reprezentate trivete, denumire generică pentru a desemna suporturile cu mai mult de trei picioare, precum și pe cele cu un picior și cu o bază, din secolele XIX-XX. Exponatele aparțin unei renumite colecții din București, cea mai mare din lume, certificată de Guiness World Records, în 2016.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este reprodus un suport fier de călcat.
Protecția pentru fier de călcat este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei este reprezentat platoul ornamental.
Timbrul cu valoarea nominală de lei 3,50 ilustrează suportul grătar.
Timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei ilustrează platoul cu elemente florale.
Platoul cu picior central este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei și pe timbrul coliței nedantelate a emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 16,00 lei.
Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 210 exemplare şi este echipat cu coliţa nedantelată a emisiunii, având ataşată o manşetă ilustrată cu elemente grafice în folio aur şi setul de două plicuri „prima zi”, având ştampila „prima zi” aplicată în clar, în folio aur. Fiecare element este numerotat de la 001 la 210.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate